Fotobewerking met Picasa

Interesse in een cursus? Bekijk onze actuele bezetting.

photoediting

Je fotografeert regelmatig en hebt al veel foto’s op je computer of op je geheugenkaartjes staan. En die wil je beter presenteren. Met behulp van Picasa (een gratis fotobewerkingsprogramma van Google) leer je meer uit jouw foto’s te halen.

Uitgelegd wordt hoe je Picasa op je computer zet en naar je wensen instelt. Je leert wat een goede compositie is (regel van derden, diagonalen, storende elementen, etc.) en hoe je jouw foto’s opslaat en stockeert op je computer. Je leert om je foto’s te bewerken (uitsnijden, contrasten, belichting corrigeren, omzetten naar zwart-wit, teksten invoegen etc.) en om met behulp van collage een kerst- of verjaardagskaart te maken. En je leert om je foto’s af te printen en te verkleinen om op internet te zetten.

Na deze cursus bent u gereed om te leren om een professioneel ogend ‘fotoboek‘, ‘webalbum‘ of ‘AV film (Moviemaker)‘ te maken. Voor deze cursus dien je voldoende kennis van je computer te hebben ‘werken met mappen en USB‘ en soepel met de muis te werken.